Almanya Vize Başvurusu

vize-onayi

Almanya’ya uzun süreli (aile birleşimi, oturum vb. ) sebeplerle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurularını direkt olarak, Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliği’ne yapmak zorundadırlar. Fakat ondan önce bilmeniz gereken diğer konu;

Vize Nedir?
Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından alınan resmi izne vize adı veriliyor. Vize almak, yurt dışı seyahatlerimizin önündeki en büyük engel. Seyahat özgürlüğü temel insan haklarından biri olmasına rağmen, devletler ülkelerine hangi yabancıların gireceklerine karar verme yetkileri tartışılmaz bir uluslararası hukuk ilkesi aynı zamanda.

Şimdiye kadar hiç vize başvurusunda bulunmadıysanız vize nedir, vize nereden alınır ve vize almak için gerekenler nelerdir hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Vize almak için önce pasaportunuzun olması gerekiyor.

Ancak Almanya Konsolosluğu kısa süreli (Almanya Transit Vize/ Almanya Schengen Vizesi) Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler vize başvurularını Almanya Konsolosluğu yetkilendirilmiş kurumlar Vize Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapmalıdır.

Almanya Vizesi için gerekli evraklar
Almanya vizesi başvurularında öncelikle vize başvuru formu doldurulmalı ve ibraz edilmelidir. Diğer evraklar yapılacak seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir. Almanya vizesi başvurusunda kullanılacak vize başvuru formu, Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde, eksiksiz olarak ve büyük harflerle doldurularak ibraz edilmelidir. Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesi başvurusunda bulunan kişilerden gerçekleştirecekleri seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma biçimini ve başvuru sahibinin Türkiye’ye geri döneceğini gösterir belgeler talep etmektedir. Almanya Vizesi için gerekli evraklar diğer Schengen ülkeleri tarafından talep edilen vize başvurusu belgeleri ile benzerdir. Almanya vizesi için başvuru yapan kişiler vize işlemlerinin sağlıklı yürütülmesi ve olumlu sonuçlanması için evraklarını doğru ve eksiksiz olarak ibraz etmelidir.

Bunu da oku :  Azerbaycan Vize İşlemleri

Almanya Vizesi için Gerekli Evrak Listesi

Almanya vizesi Biyometri İşlemi
Vize başvuruları esnasında parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi verilerin alınması için uygulanan Biyometri İşlemi, 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Almanya vizesi için de uygulanmaktadır. Almanya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, vize başvurularının bir parçası olarak Biyometri İşlemi (parmak izi taraması) yaptırmak zorundadırlar. Bu işlem kimlik sahteciliğinin engellenmesi amacıyla yapılmaktadır.

Biyometri işlemi ile ilgili önemli noktalar şunlardır;
– 12 yaşın altındaki çocuklardan fiziksel olarak parmak izi almak mümkün olmadığı için biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.

– Ülke ve Hükümet temsilcileri ve siyasi liderler Almanya’ya yaptıkları resmi ziyaretler için biyometri işlemine tabi tutulmazlar.

– Biyometrik veriler 5 yıl boyunca geçerli kabul edilmekte ve saklanmaktadır. Dolayısıyla, son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış ve bu işlem sırasında parmak izini vermiş kişiler biyometri işleminden muaf tutulmaktadırlar.

– Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler, bu durumlarını destekleyen tıbbi bir rapor ibraz etmek şartıyla biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.

– Biyometri işlemleri ile ilgili herhangi bir hata yaşanmaması için parmak izi tespitine giden kişilerin parmaklarında parmak izi tespitinin yapılmasına engel olacak, kesik, hasar ya da süs(kına) bulunmamalıdır.

Almanya Vize ücreti
Almanya Vize ücreti ve Almanya vize harç bedelleri Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmekte olup, seyahat amacı ve seyahatin süresine göre değişebilmektedir. Kısa süreli vize başvuruları ve uzun süreli (D vize – Ulusal Vize)) taleplerinde ücretler farklılık gösterebilmektedir. Almanya vize ücreti başvurudan önce Almanya Konsolosluğuile iletişim kurulması tavsiye edilir çünkü Almanya vize ücretleri Konsolosluk yetkisi dahilinde güncellenebilmektedir. Bununla birlikte Almanya Konsolosluğunun, vize işlemleri için akredite ettiği kurumlar harç bedellerinin yanında vize koordinasyon ücretleri de almaktadırlar. Almanya vize ücreti Euro karşılığı TL olarak nakit olarak ödenmektedir.

Bunu da oku :  Shengen Vizesi: Avrupa'ya Açılan Kapı

Almanya vizesi kaç günde çıkar?
Almanya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz ibraz edildiği, vize başvurusu resmi tatil (yılbaşı, bayram, paskalya)günlerine denk gelmediği takdirde 10 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 30 gün önce yapmalıdır.

Almanya vizesi nasıl alınır?
Almanya vizesi, Almanya Konsolosluğu ile koordineli bir şekilde çalışmakta olan Almanya vize başvuru merkezlerine yapılan başvurularla alınabilecektir. Almanya Konsolosluğu, Almanya vize işlemlerin de vize uyum koşularının eksiksiz bir şekilde yerine getirilme koşulu ararken, eksiksiz bir şekilde vize müracaatında bulunulmalıdır.

Üçüncü ülke vatandaşları için Almanya vizesi
Türkiye’de oturma izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Almanya vizesi başvurularını Türkiye’den yapabilmektedir. Bu kişiler Almanya vizesi başvurusu esnasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ibraz ettiği evraklara ek olarak Türkiye’de oturma izni olduğuna dair evraklarını ibraz etmelidir. Bu kişiler Türkçe bilmiyorsa işlemlerini bir tercüman refakatinde yapmalıdır.

Almanya vizesi konusunda Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye’den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur.

Irak vatandaşları için Almanya Vizesi
Irak vatandaşları Almanya vizesi başvurularını Almanya’nın Türkiye’de bulunan üç vize bölümünden herhangi birine yapabilmektedir. Ancak, Almanya vizesi başvurusunda bulunmak için Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi´nden Türkiye’ye gelen kişiler Almanya vizesi başvurularını Almanya Büyükelçiliği’ne yapmalıdır.

– Almanya vizesi için başvuru yapan şahıslar, biyometrik bilgilerini ibraz etmekle yükümlü olduğundan başvurular şahsen yapılmalıdır.

– Almanya vizesi başvurusunda bulunan Irak vatandaşları başvuru formlarını eksiksiz ve doğru olarak doldurduktan sonra Almanca tercümesi ile birlikte ibraz etmelidirler.

Bunu da oku :  Schengen vizesi alacaklara müjde: Süre kısalıyor

– Almanya vizesi için başvuru yapan Irak vatandaşları, eğer başvurularını Ankara ya da İzmir’den yapacaklarsa ve Türkçe, Almanca ya da İngilizce bilmiyorlarsa Almanya vize işlemleri esnasında yanlarında bir tercüman bulundurmalıdır. Almanya vizesi başvurularını Almanya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapacak Irak vatandaşları için tercüman gerekmemektedir.

– Irak vatandaşları Almanya vizesi başvuruları için Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlara ya da Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerinden destek alabilirler.

Suriye vatandaşları için Almanya Vizesi
Almanya’ya seyahat etmek isteyen Suriye vatandaşları, Almanya vizesi başvurularını Almanya’nın Türkiye’de bulunan üç temsilciliğinden birine yapabilirler.

– Almanya vizesi için başvuru yapan kişilerden biyometrik veri talep edildiği için, kişiler Almanya vizesi başvurularını şahsi olarak yapmalıdır.

– Türkiye’den Almanya vizesi başvurusu yapacak Suriye vatandaşları başvuru için gerekli belgeleri doğru ve eksiksiz olarak temin edip, Almanca Tercümeleri ve Almanya Beyrut Büyükelçiliği’nin tasdiki ile birlikte ibraz etmelidir.

– Suriye vatandaşları Almanya vizesi başvurusu yaparken Polio aşısı yapıldığına dair belge de ibraz etmek zorundadırlar.

– Almanya vizesi için başvuruda bulunan Suriye vatandaşları 3 aydan daha uzun süredir Türkiye’de ikamet ediyorlarsa, Türkiye için geçerli ikamet izinlerini de ibraz etmekle yükümlüdürler.

– Türkiye’den Almanya’ya seyahat edecek olan Suriye vatandaşları, Türkiye’den çıkış yaparken ibraz etmek üzere, Yabancılar Şubesinden Yabancı Tanıma Belgesi temin etmelidirler.

– Suriye vatandaşları Almanya vizesi başvuruları için Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan destek alabilirler. almanyakonsoloslugu.com
Başvuru yapmak için lütfen ziyaret ediniz: http://www.tuerkei.diplo.de

5/5 - (2 votes)
(Toplam 107 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment