Birleşik Arap Emirlikleri Dünyanın En Güçlü Pasaportuna Sahip Oldu

arap_pasaport

2018 Yılında Dünyanın En Güçlü Pasaportu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Pasaport Index’in hazırladığı listeye göre, 2018 yılında dünyanın en güçlü pasaportları listesi açıklandı. Düzenli olarak yapılan Pasaport Index listesi, pasaportların gücünü ortaya koyan ve ülkelerin vizesiz seyahat ettiği ülkeleri ortaya koyuyor. İşte dünyanın en güçlü pasaportları… Ülkelerdeki pasaportların güçlerini karşılaştıran Passport Index sitesi, 2018 yılının en güçlü pasaportuna sahip ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri pasaportuna sahip bir kişi vizesiz olarak 167 ülkeye seyahat edebiliyor. Aralık 2016’da pasaport gücü sıralamasında 27. sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri aradan geçen 2…

Read More

Azerbaycan Vatandaşlığı için Dil Zorunluluğu

Türkiye, Azerbaycan

Azerice Azerice, Azerbaycan Türkçesi ya da Azerbaycanca, Türk dillerinin Oğuz grubu içerisindedir ve Türk halklarından biri olan Azerilerin ana dilidir. Türkiye Türkçesi, Azerbaycan Türkçesine en yakın dildir. En çok konuşucusu İran Azerbaycanı’nda bulunan dil, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin resmî dilidir. Rusya’ya bağlı Dağıstan’ın ise resmî dilleri arasında yer alır. Azerice Konuşulan Alan Azerice, Azerbaycan’da 9.600.000[8], İran’da ise 12-18 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir. Irak Türkmenlerinin ağzı da Azericeye benzer. Azerbaycan’da 1991 yılı itibarıyla Azericeye uyarlanan Latin alfabesi yeniden kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye’de Ardahan, Kars, Iğdır[9] illerinde konuşulur. Azerice Ağızları Azerbaycan arazisinde dört…

Read More

Türkiye’de Vatandaşlık Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

turist sultan ahmet

1) Türk Vatandaşlığı için nereye başvurmam gerekiyor? Türk Vatandaşlığı için başvurular yurt içinde ikamet adresinin bulunduğu valiliğe, yurt dışında ise dış temsilciliklere bizzat veya özel vekâletname ile yapılır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmez. 2) Türk Vatandaşlığı için başvuru yaptım. Başvuru işlemlerimin hangi aşamada olduğunu nasıl öğrenebilirim? Resmi devlet sitesinden dosya numarası ya da kimlik bilgilerinizi girerek işlemlerinizin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. 3) Yabancıların kimlik numaraları hakkında bilgi alabilir miyim? Yabancılara verilen Türkiye Cumhuriyeti kimliğinde “kimlik numarası” 11 hanelidir ve 9 rakamı ile başlamaktadır. 4) Türk vatandaşlığı kazanma işlemleri…

Read More

Vatandaşlığa Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Türkiye giriş pasaport

Requirements of citizenship in Turkey for application Vatandaşlık Başvurusu Nereye Yapılır? Yabancının bulunduğu şehirdeki Valilik’tir. İstanbul’da başvuruları inceleme ve dosya açma işlemleri Valiliğe bağlı olarak hizmet vermekte olan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü‘dür.İstanbul’da Nufus Müdürlüğü Aksaray’daki İl Emniyet Müdürlüğü’nün 100 metre ilerisindeki Valilik Ek Hizmet Binasının Giriş Katında Hizmet Vermektedir. İstanbul dışındaki tüm şehirlerimizde başvuru kabul işlemleri için bulunduğunuz valiliklerle irtibata geçerek öğrenebilirsiniz. Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır? Vatandaşlık başvurusunda dosyanızı açtırabilmeniz için öncelikle aşağıdaki istenen belgeleri eksiksiz tedarik etmeniz gerekmektedir. Türk Vatandaşlığına Başvuru için Gerekli Belgeler ✨ Vatandaşı olduğunuz devlete…

Read More

Vatandaşlığa Başvurabilmek için Gereken Yeterlilikler

tc kimlik kartlari

Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılar, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen Türk Vatandaşlığı Kanunun tüm yeterliliklerine sahip olmalıdır. Yasada tanımlanan yeterliliklerin tümünü aşağıda bulabilirsiniz; 1. Başvuru sahibi yasal sınır olan 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. 2. Türkiye’de 5 yıl kesintisiz ikamet etmelidir. 5 yıl içinde 180 günden fazla ülke dışında bulunmamalıdır. 3. Türkiye’de ikamet amacınızı belirten belgelerin kanıtlanması: ✨ Türkiye’de emlak edinmek ✨ Türkiye’de şirket kurmak ✨ Türkiye’de yatırım yapmak ✨ Ticari faaliyetleri veya işletmeleri Türkiye’ye taşımak ✨ Türkiye’de bir iş yerinde yasal çalışma izni ile çalışmak ✨ Türk vatandaşı ile evlenmek ✨…

Read More

T.C Vatandaşlık Hakkı Kazanma

harita, bayrak

Türkiye’de her yıl binlerce yabancı vatandaşlık istemektedir. Tabi ki her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlık başvurusu yapabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı gereklilikler vardır. Türkiye’de vatandaşlık hakkını çeşitli durumlarda kazanabilirsiniz. ✨ Yatırım yaparak doğrudan kazanılan vatandaşlık: (Güncelleme: 14.01.2017) Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. (Konu ile ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz) ✨ Doğum ile kazanılan vatandaşlık: Türk anne ve Türk babadan Türkiye sınırları içinde doğarak Türkiye…

Read More

Başka bir ülkede hayat kurmak: Neden gidiyorlar?

yurtdışı gezilecek yerler

Başka bir ülkede hayat kurmak Dilek Dervişoğlu Champs, zor verilen bir kararın dönüm noktasını böyle anlatıyor. Türkiye’de büyümüş, Fransa’da yüksek lisans yapmış. 4 yıl orada yaşamış ve 2009 yılında modern dans eğitimi almış biri olarak Türkiye’ye dönmüş. Dönmüş, çünkü Türkiye’deki gençlerin modern dansla tanışıklığına katkıda bulunmak istemiş. Bir de, “Anavatanımda çocuk doğurmak istedim” diyor. Yıllar sonra ayrılma kararında belirleyici olan da yine o. Türkiye’den ayrılmadan önce, 5 yaşındaki kızı Taksim’de bir okula gidiyor. “Okulun önünde hem asker hem polis kontrolüyle girip çıkıyordu çocuklar. Daha bebek onlar. Patlamaların hemen yanı başında…

Read More

Kazakistan Vizesi

kazak-vize

Kazakistan vize türleri ve kategorileri Vize türleri şu şekilde: 1) göçmen olmayan vize; 2) göçmen vize; 3) çıkış vizesi. Göçmen olmayan vize kategorileri: 1) diplomatik vizesi – «А1», «А2», «А3»; 2) hizmet vizesi – «В1», «В2», «В3»; 3) yatırımcı vizesi – «С1», «С2»; 4) iş vizesi – «D1», «D2», «D3», «D4», «D5», «D6», «D7», «D8»; 5) din görevlisi vizesi – «E1», «E2», «E3»; 6) turist vizesi – «F1»; 7) ziyaretçi vizesi – «G1», «G2», «G3», «G4»; 8) tranzit vizesi – «H1». Göçmen vize kategorileri: 1) kalıcı vizesi – «J1», «J2»,…

Read More

Türkmenistan Vatandaşlığı

turkmenistan

Türkmenistan Nerededir? Türkmenistan Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Türkmenistan Vatandaşlık Başvuru Süreci Nasıldır? Türkmenistan Türkmenistan, resmî adıyla Türkmenistan Cumhuriyeti, 1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılışından sonra bağımsızlığını kazanan Orta Asya Türk cumhuriyeti. Türkmenistan, (Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, ve Türkiye ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup TÜRKSOY’un üyesidir. Resmî para birimi Manat’tır. Yönetim şekli cumhuriyettir. Türkmenistan, BM, İKÖ, BDT, IMF gibi uluslararası kuruluşlara üyedir. Türkmenista’ın Kısa Tarihi Bölge, 13. yüzyılda Cengiz Han tarafından işgal edildi. Daha sonraki yüzyıllarda İran hükümdarı, Hive hanları, Buhara emirleri ve Afgan beyleri arasında…

Read More